Mieszanka sałat z pulpecikami wołowymi z orzechowym dressingiem

Pełna smaku porcja witamin

1 os.
5,5PLN
20min

składniki

na 1 porcję (koszt ok. 5,5 zł)

  • Pulpeciki wołowe:
  • udziec wołowy Sokołów 60 g
  • ziarna słonecznika 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • suszona mięta ½ łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • Dressing orzechowy:
  • orzech włoski 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sok z wyciśniętej cytryny
  • Sałaty:
  • Mieszanka sałat 100 g
  • Rukola 10 g
  • Pomidor truskawkowy 4-6 szt.
  • Papryka żółta ½ szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Ogórek świeży 20 g

Sposób przyrządzenia

Pulpeciki wołowe

Mięso zmielić, dodać przyprawy. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz podprażone ziarna słonecznika. Z masy sporządzić małe pulpeciki. Gotować do miękkości.

Dressing orzechowy

Orzechy włoskie zblendować z oliwą. Doprawić do smaku przyprawami oraz sokiem z cytryny.

Mieszane sałaty

Do mieszanek sałat dodaj pokrojone na różne części warzywa. Dodaj pulpeciki. Całość polej dressingiem orzechowym.

Wykorzystany produkt:

Ligawa Uczta Qulinarna

Ziarna słonecznika prażymy przez kilka minut na rozgrzanej patelni, nieustannie je mieszając.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl