Dietetyczna roladka ze schabu ze szpinakiem, kiełbaską i kozim serem

Oryginalne połączenie intensywnych smaków

1 os.
8PLN
40min

składniki

na 2 porcje (koszt ok. 16 zł)

  • 500 g schabu bez kości Sokołów
  • kawałek Kiełbasy z babcinej spiżarni Sokołów,
  • 300 g szpinaku,
  • 4 plasterki sera koziego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka oleju kokosowego,
  • sól morska,
  • pieprz biały,
  • 1 szklanka kaszy jaglanej,
  • 300 g mini marchewek.

Sposób przyrządzenia

Schab naciąć wzdłuż, zostawiając ok. 2 cm połączenia. Rozłożyć i rozbić na jeden, duży kawałek. Oprószyć solą i pieprzem. Na oleju kokosowym podsmażyć szpinak z rozgniecionym czosnkiem. Schab ułożyć na folii aluminiowej. Ułożyć na nim plasterki sera koziego, szpinak i kiełbaskę pokrojoną w kostkę. Mięso zwinąć w roladkę i owinąć folią aluminiową.

Gotować ok. 30 minut w parowarze. Piętro wyżej wsypać marchewki, które też ugotują się na parze. Kaszę jaglaną przesypać do rondelka i dolać 2 szklanki wody. Gotować na małym ogniu. Kaszę można delikatnie osolić.

 

Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga:
kolorowowkuchni.blogspot.com

Wykorzystany produkt:

schab wieprzowy bez kości Sokołów

Wykorzystany produkt:

kiełbasa z babcinej spiżarni Sokołów

Aby pozbyć się gorzkawego smaku kaszy jaglanej, przed gotowaniem upraż ją na suchej patelni, mieszając aż zacznie ładnie pachnieć a ziarna staną się jaśniejsze.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl